Natural Nutrition Názkotučné holandské kakao Natural 500g
Nízkotučné holandské kakao
- tmavšie sfarbenie
- lahodne kakaová chuť
- zdroj bielkovín a vlákniny
- bez pridaného tuku, cukru, aróm, farbív, mlieka
Alternatívne názvy: Dutch Cocoa Low Powder, odtučnené kakao, pravé holandské kakao.
Kategória: | KAKAO |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnosť: | 1 kg |
Informácie o produkte
Kakaový prášok je suchý, pevný zvyšok z fermentovaných, sušených a pražených kakaových bôbov.
Veľké bôby sa drvia do podoby malých, ktoré sa potom rozomelú na pastu vyrobenú z kakaovej sušiny suspendovanej v kakaovom masle, ktoré má bezprostredné chuťové vlastnosti.
Akonáhle spracovatelia extrahujú maslo, zostane už len drobivá sušina, ktorá sa pomelie na jemný prášok. Kakaový prášok je teda jadrom čokoládovej chuti, bez akéhokoľvek pridaného tuku, cukru, aróm, farbív alebo mlieka.
Je výborným zdrojom bielkovín, potrebnej vlákniny, minerálov (vápnik, horčík, železo, draslík) a antioxidantov.
Aké je to holandské kakao?
Ide o druh kakaa, ktorého prirodzená tvrdosť a kyslosť bola neutralizovaná (prešlo procesom alkalizácie). Výsledný prášok má tmavšie sfarbenie, jemnejšiu arómu a chuť, ktorá sa často spája so zemitými tónmi.
Náš TIP!
Keďže holandské kakao nie je kyslé, nereaguje dobre s alkalickými látkami ako je sóda bikarbóna. Práve z tohto dôvodu odporúčame pri pečení sladkých maškŕt použiť prášok na pečenie, ktorý má neutrálne pH.
Použitie a dávkovanie
Použitie: Ochutenie pokrmov a nápojov.
Skladovanie a upozornenia
Skladovanie: Skladujte v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 6-25°C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti.
Zloženie a alergény
Zloženie: holandský kakaový prášok so zníženým obsahom tuku.
Výživové údaje v 100g
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE | V 100 G |
---|---|
Energetická hodnota | 1 250 kJ/300 kcal |
Bielkoviny | 22,5 g |
Sacharidy | 41,5 g |
z toho cukry | 0,7 g |
Vláknina | 31,4 g |
Tuky | 10,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 6,4 g |
Soľ | 0,08 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.